Divine Fortune

Introduktion

Divine Fortune är en slot med progressiv jackpott som NetEnt släppte år 2017. Att en slot har en progressiv jackpott innebär att den är en del av ett spelnätverk och att en del av insatsen från spelarna i nätverket stannar kvar och bygger upp en jackpott. Jackpotten byggs upp ända tills någon vinner den vilket gör att det är omöjligt att säga innan vilken summa den kommer sluta på. Det finns ett flertal slots med progressiv jackpott på marknaden, bland annat Mega Moolah och Mega Fortune. En del anser dock att de börjar bli lite föråldrade och att Divine Fortune snart kommer gå om dem i popularitet.

Slots med progressiv jackpott har betalat ut häpnadsväckande stora vinster under åren. Divine Fortune har ännu inte betalat ut några extremt stora vinster och det beror helt och hållet på att denna slot fortfarande är relativt ny och att tillräckligt många spelare ännu inte har upptäckt den. Slots med progressiv jackpott ingår i nätverk och det är först när dessa nätverk vuxit sig riktigt stora som enorma jackpottar blir möjliga. Nätverket kring Divine Fortune kommer garanterat att växa sig stort då det är en helt fantastisk slot. Divine Fortune är en slot som är både hypnotiskt vacker samtidigt som den är nagelbitande spännande.

Vinstlinjer och insatser

Liksom de flesta andra riktigt lyckade slots är Divine Fortune en i grunden mycket enkel slot, den har fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. Antalet vinstlinjer är fasta medan myntvärdet går att justera i sex steg från 0,01 till 0,5. Insatsens storlek är justerbar i 10 steg och den största möjliga insatsen är hos Divine Fortune 200 mynt. Spelas Divine Fortune i euro går det att satsa från 0,2 euro upp till 100 euro per spin vilket får anses vara en mycket stor bredd på insatserna. Då Divine Fortune är en slot med progressiv jackpott finns det ingen fastställd högsta vinst.

Tema och grafik

Temat för Divine Fortune är grekisk mytologi och det är ett tema som återfinns överallt i denna slot. I bakgrunden av spelplanen skymtar Olympen och vid sidan av spelplanen återfinns amforor och klassiska statyer. Hjulen är prydda med klassiska grekiska symboler i form av bokstäver och mytologiska figurer, så som fågel Fenix, Medusa, Nemean, Pegasus, Zeus och Minotaur. Grafiken är mycket snygg och levande men snyggast av allt är ljudbilden som är nästan hypnotiskt vacker och som består av en blandning av klockspel, flöjter, mandoliner och diskreta körer. Spelets grafik och ljudbild ger tillsammans en drömsk och, som namnet antyder, gudomlig känsla.

Bonusfunktioner hos Divine Fortune

Liksom andra slots har Divine Fortune en wild-symbol (Pegasus) som ersätter andra symboler men denna wild är speciell då den är en “falling wild respin-symbol” som om den stannar på den översta raden ger en re-spin och faller ner till raden under vilket kan ge upp till tre re-spins. Divine Fortune har också en free spin-symbol (Zeus) och en bonussymbol (guldmynt prytt med Pegasus). Guldmynten dyker upp under re-spins-rundor och samlas i en amfora. Tre guldmynt i amforan startar Divine Fortunes bonusspel. Bonusspelet är i form av free spins där det gäller att samla guldmynt. Fylls alla rader med guldmynt innebär det jackpott.

Positivt med Divine Fortune

  • Divine Fortune skiljer sig från andra slots med progressiv jackpott genom att vara otroligt vacker.
  • Dess falling wild respin-symbol ger ständiga re-spins och ofta vinst.
  • Under re-spins kan denna symbol också expandera och täcka ett helt hjul vilket ger ännu större vinstchanser.
  • Divine Fortunes bonusspel som spelas på en blank spelplan där tidigare vunna mynt slängs ut är mycket spännande.

Negativt med Divine Fortune

  • Ett problem som Divine Fortune delar med andra slots som har progressiv jackpott är att chansen att vinna denna jackpott är extremt liten.

Sammanfattning

Divine Fortune är en slot som är så snygg och spännande att spelare skulle spela denna slot även om den inte hade en progressiv jackpott. NetEnt har gjort sig kända genom att alltid släppa slots med snygg design och ett sammanhållet tema. Divine Fortune är inget undantag. Denna slot har dessutom många spännande bonusfunktioner och är en slot med många inställningsmöjligheter som går att spela på med både små och stora insatser. Divine Fortune är en slot med framtiden för sig. Än så länge har den inte delat ut någon superjackpott men det kommer. Divine Fortune är en slot som kombinerar äkta spelglädje med chansen att vinna jackpott.