Euro Jackpot

Introduktion

Euro Jackpot är ett lotterispel som drivs tillsammans av flera europeiska spelbolag. Efter EuroMillions framgångar bestämde man sig år 2005 för att utveckla ytterligare ett multinationellt lotterispel. Överenskommelsen om spelets lansering skrevs under i Helsingfors år 2011, och den 23 mars 2012 arrangerades den allra första Euro Jackpot-dragningen. Under årens gång har massiva jackpottvinster delats ut och de fortsätter att växa i storlek. Idag deltar spelare från 18 olika länder i Euro Jackpot-dragningarna och jackpottvinsten ligger på hela 90 miljoner euro. Med så stora summor i potten kan man förstå varför så många väljer att delta i det stora lotteriet.

Det är få spel som får spelarna att sitta på spänn under dragningen på samma sätt som Euro Jackpot gör. Drömmen om att kamma hem den där storvinsten delas av många människor runt om i världen och att se sina utvalda nummer radas upp ett efter ett måste vara en magisk känsla. Det är svårt att förstå hur vinstsumman kan nå så höga höjder, men det är tack vare delade spelarpooler som lotteriarrangörerna lyckas skapa de stora jackpottvinsterna för sina spelare. Dragningarna görs en gång i veckan, men jackpotten kan byggas på i upp till 12 veckor innan en lycklig vinnare kammar hem den.

Spelutbudet

På eurojackpot.org erbjuds du att spela Euro Jackpot online, det är Lottoland som står bakom webbsajten. När du spelar Euro Jackpot på sajten har du många verktyg som du kan använda. Exempelvis Win-O-Meter som är en form av vinstmätare och denna presenterar dina odds utifrån antal lotter som du har köpt. Lottoland erbjuder en “få tillbaka pengarna”-garanti som innebär att du får dina pengar tillbaka på ditt första lottoköp efter att dragningen har gjorts – om du skulle förlora då såklart. Vinner du får du givetvis behålla dina vunna pengar! Detta är ett roligt och smart sätt för att spelare ska kunna prova på nya lotterier.

Support

Euro Jackpot erbjuder tyvärr ingen form av support. Har du frågor kan du gå in på den engelska sajten och därefter klicka dig vidare till FAQ-sektionen. Där har de vanliga frågorna besvarats på engelska. Än så länge finns det ingen översatt version till svenska och inte heller någon mejladress eller telefonsupport. Euro Jackpot har dock ett samarbete med Lottoland och därför kan du kontakta Lottoland om du har några specifika frågor eller funderingar. På Lottolands webbsida kan du fylla i ett formulär eller skicka iväg ett mejl till kundservice@lottoland.se. Det kan dock dröja innan du får svar beroende på hur mycket kundtjänsten har att göra.

Betalningsmetoder hos Euro Jackpot

Du gör din transaktion via Lottoland, här erbjuds du ett flertal betalningsmöjligheter. Du kan själv välja det du föredrar. Du har exempelvis de traditionella alternativen så som VISA eller MasterCard. Men också e-plånböcker som Neteller och Skrill. Det finns också möjlighet att välja det förbetalda kortet Paysafecard. Du som spelare erbjuds alltså de allra säkraste och mest populära betalningsmetoderna när du ska spela på Euro Jackpot. Du kan känna dig trygg till 100 % när du ska göra transaktioner med dessa metoder. Det minsta beloppet som du kan lägga som insats är 75 kronor och då får du tre rader.

Fördelar

  • Lättnavigerad sajt där du får en snabb och översiktlig layout med tilltalande design.
  • På startsidan syns de senaste resultaten direkt vilket gör att du snabbt kan se om du har vunnit eller ej.

Nackdelar

  • Dragningen sker enbart en gång i veckan och det är på fredagar.
  • Tiden för dragningen är klockan 20.00 vilket är tiden då många är upptagna på fredagskvällar.

Sammanfattning

Euro Jackpot har, precis som EuroMillions, blivit ett riktigt succéspel i såväl Sverige som i övriga länder som spelet idag finns tillgängligt i. Vem skulle inte vilja vinna en miljonvinst och bli ekonomiskt oberoende på köpet? Spelet är dessutom väldigt enkelt och kräver inte särskilt mycket från dig som spelare. Allt du behöver göra är att välja sju nummer, sedan är det bara att vänta på dragningen. Euro Jackpot kan med andra ord spelas av alla typer av spelare, oavsett erfarenhet i spelvärlden. Blev du också nyfiken på detta populära lotterispel nu? Ta chansen och prova lyckan du också!