Gonzo’s Quest

Introduktion

Gonzos Quest är framtagen av svenska NetEnt och är idag en riktig klassiker som delat ut många stora vinster. Spelet bygger på myten om den försvunna staden El Dorado i Sydamerika där det antogs finnas flera stora guldskatter. Det finns inga bevis på att staden faktiskt har existerat men nu väcker vi nytt liv i historien. Trots att denna slot lanserades redan i 2010 är den fortfarande lika populär och grafiken och designen håller fortfarande. Är du en av dem som fortfarande inte har testat på Gonzos Quest rekommenderar vi att du provar då den garanterar en riktigt härlig spelupplevelse.

Det som gör Gonzos Quest så populär är att den fungerar på ett lite annorlunda sätt. Vid första anblick ser den ut som majoriteten av NetEnts olika slottar men när du börjar spinna kommer du märka vad som skiljer sig. Den har nämligen en så kallad avalanche-effekt vilket innebär att symbolerna faller ner på spelplanen. När du får en vinstgivande kombination exploderar dessa symboler för att lämna plats åt nya. Detta fortsätter så länge slotten ger vinst. Varje gång du får en vinstlinje höjs också multiplikatorn vilket innebär att du kan komma upp i x5 i de vanliga snurren och ännu högre på free spinsen.

Vinstlinjer och insatser

Gonzos Quest har inte de snurrande hjul man är van vid men följer ändå samma mönster som de flesta andra av dagens spelautomater. Spelplanen har 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Man kan inte ändra på antalet vinstlinjer men däremot kan man ställa myntvärdet. Det minsta du kan spela per snurr är 2 kronor upp till 500 kronor, så oavsett vilken typ av spelare du är kan du enkelt hitta en nivå som passar dig. Givetvis kan du justera myntvärdet när som helst under spelets gång om du känner att du vill satsa lite mer eller mindre.

Tema och grafik

Temat i Gonzos Quest är som sagt äventyr och redan innan du startar spelet bjuds du på en liten filmsnutt som introducerar dig till spelet och Gonzo. Väl inne i spelet står Gonzo hela tiden vid sidan av och övervakar samt hejar på när du får in en fin vinstkombination. Symbolerna består av olika stenblock med magiska figurer som är inspirerade av Aztec. Det finns även en wildsymbol i form av ett frågetecken och en free spins-symbol som känns igen som en guldsten. Musiken och ljudeffekterna runt omkring passar perfekt till djungel och äventyr, och allt som allt får du ett riktigt roligt och spännande spel.

Spelets olika bonusfunktioner

Spelets stora bonusfunktion är den så kallade avalanche-effekten då du kan då flera spins på en och samma runda. Detta tillsammans med en förhöjd multiplikator gör att du har ett extra free spins-spel. Det finns också de klassiska gratisrundorna som du aktiverar när du får guldstenen på de tre första hjulen i en vinstgivande kombination. Kommer de i ett diagonalt mönster får du hela 20 stycken free spins. Väl inne i bonusrundan fungerar spelet på samma sätt som vanligt förutom den lilla detaljen att multiplikatorn istället kan gå upp i x15 din insats. Du kan tänka dig vilka storvinster som kan komma i dessa fall.

Spelets positiva delar:

  • Den så kallade avalanche-effekten.
  • Du kan satsa allt från 2 kronor upp till 500 kronor.
  • Spelet har ett roligt tema och snygg grafik.

Spelets negativa delar:

  • Autosnurren går lite för snabbt och det kan vara svårt att få en bra överblick på sina vinster.

Sammanfattning

Gonzos Quest är idag en välkänd slot och om du går in på valfritt casino kan vi nästan garantera att du hittar den på topplistan. På nätet kan man hitta många videos och historier om folk som vunnit riktigt höga vinster tack vare free spinsen och den höga multiplikatorn. Kanske är det därför spelet fortsätter att vara så populärt. Är du en spelare som gillar spel med bra grafik och ett intressant tema med stora vinstchanser är detta en spelautomat för dig. Var beredd på att du också kan vänta länge mellan vinsterna så du måste vara lite av en risktagare för att lyckas med den där stora vinsten.