Keno

Introduktion

Keno är ett spännande spel där du ska satsa på att rätt nummer blir dragna. Att spela keno är både intressant och spännande för du vet aldrig när du får in den rad du har satsat på. Detta är ett nummerspel som påminner om bingo – fast här ska du inte få fem nummer på rad, utan det hela går ut på att få in de nummer du har valt att spela på. I Sverige dras keno på Gotland och det är många som tror att spelet är just därifrån men så är det inte. Det är inte ens svenskt från början, utan spelet kommer från Kina. Keno är faktiskt ett av de äldsta hasardspelen som finns kvar idag. Det är idag mer än 2 000 år gammalt.

Keno är ett spel där du kan vinna de stora pengarna. Det är ett sifferspel som går ut på att du kryssar för ett visst antal nummer. Sedan dras det 20 bollar av 70. Har du tur är det dina nummer som dras. Dyker dina nummer upp kan du ha vunnit. Det beror lite på hur många bollar du har satsat på och hur många av dessa som dras. Gillar du att spela med siffror är keno något för dig. Keno kan dessutom ha någon typ av extraspel, som det till exempel har på Svenska Spel. Där heter det Kung Keno och kan fördubbla din vinst. Du ska försöka lista ut vilket nummer som blir Kung Keno och har du kryssat för rätt nummer i en vinnande ruta så vinner du det dubbla.

Dessa spelregler gäller för keno

Spelbrickan som du spelar på i keno har flera spelfält med siffror. Det är siffrorna 1-70 som du kan välja mellan. Av dessa nummer ska du kryssa för ett visst antal siffror och hur många du ska kryssa är helt upp till. Ju fler nummer du väljer att satsa på, desto högre blir vinsten om du skulle vinna. Det är dock lite svårare att få in alla dessa nummer på en och samma bricka. I keno vinner du fasta vinster. Detta gör att du vet i förväg hur många nummer du måste ha ikryssade för att ha chans att vinna på den specifika brickan. Syftet med spelet är att få in så många nummer som möjligt. Ju fler du har med, desto högre blir vinsten.

Där kan du spela keno

Kenos spelbrickor hittar du ute i spelbutikerna. Men vill du inte skicka in en spelbricka i en fysisk butik kan du även surfa in på någon spelsajt på internet. Det finns många spelsajter där du kan logga in och spela keno. Har du ingen dator, utan enbart mobil eller surfplatta, har det ingen betydelse för idag kan du även surfa in via din mobil och spela keno på ett mobilcasino. Det är lätt och smidigt. Keno hos Svenska Spel kan du spela en gång per dag och dragningen görs på kvällen. Online sker dragningen direkt efter du valt nummer lagt en insats. Keno kan spelas av alla. Du behöver inte kunna spelet innan du spelar för första gången.

Så vinner du i keno

Keno är ett spel som går ut på att man ska få ihop en vinnande rad av siffror. Det är totalt 20 bollar utav 70 som dras slumpvis. Av dessa bollar ska du som sagt ha så många rätt som möjligt. Du kan välja att endast kryssa i ett fåtal nummer men då blir vinsten mindre vid en eventuell vinst. Ju fler av de nummer du har kryssat i som blir dragna, desto större blir din vinst. Du kan välja mellan 1-11 nummer att satsa på. Hur mycket du vinner vid en eventuell vinst beror med andra ord på hur många bollar du har valt att satsa på samt hur många av dem som dyker upp. Du har i en del kenospel chansen att dubbla din vinst, exempelvis med Kung Keno i Svenska Spels keno.

Det finns inga specifika spelstrategier du kan använda dig av när du spelar keno, utan allt handlar kort och gott om ren tur. Men chansen att du vinner mer ökar som sagt om du har valt många nummer och samtliga dras. De flesta tillgänliga kenovarianter för dig som svensk spelare har fasta nivåer på de vinster du kan vinna. Det betyder att det redan är bestämt hur stor en vinst kan bli beroende på det antal bollar du har valt att satsa på. Det finns dock även progressiva kenospel på nätet. I dessa spel har du möjlighet att vinna riktigt höga vinstsummor om du har turen på din sida och lyckas utlösa jackpotten. Även i vanliga kenovarianter kan högsta vinsten vara väldigt hög, men den är också svår att vinna.

Sammanfattning

Keno är ett gammalt hasardspel som härstammar från Kina. I Sverige förknippar de flesta av oss dock spelet med Gotland. Som spelare har du i uppgift att kryssa i ett visst antal nummer. Sedan gäller det att ha turen på din sida och hoppas att just dina utvalda nummer dras. Ju fler nummer du får in, desto bättre blir din vinst. Kort och gott är keno ett enkelt men väldigt spännande spel. Det passar dig som tycker om att förlita dig på din tur och drömmen om att kamma hem storvinsten. Har du aldrig spelat keno förut men känner dig lockad borde du absolut ge spelet en chans!